Dato Lørdag d. 5. februar 2022, Kl. 09:00 til kl. 15:00

Fælles morgenmad kl. 9.00

“Kunsten gengiver ikke det synlige, men gør synligt”, siger Maja Lisa Engelhardt.

Kirke og kunst har altid talt sammen, men som samfundet har forandret sig har også kunst og kirke. Der er kommet megen ny kunst til i mange kirker – både i gamle og nye. Eftersom Munkebjerg kirke er en nyere kirke, gælder det også dens kunst, tænk blot på den smukke glasmosaik, men Palmesøndag indvies kirkens helt nye prædikestol. Højskoledagen kommer til at dreje sig om moderne kirkekunst. Kunstneren Maja Lisa Engelhardt fortæller om sin tilgang til kunst i kirken, og kunstneren

Karin Lind vil fortælle om sine overvejelser og tanker i forbindelse med udarbejdelsen af den nye prædikestol.

Kl. 9.45 Troen, håbet, kunsten ved Maja Lisa Engelhardt

Maja Lisa Engelhardt arbejder både med maleri, skulptur og udsmykning af rum, men fælles for al hendes arbejde er, at hun henter inspiration i den danske natur – ligesom hun henter inspiration i sin egen kristentro. Hendes værker rummer på én gang både lys og mørke, vildskab og ro, tro og håb, der netop udspringer af en fundamental personlig tro på Gud.

I dette foredrag vil Maja Lisa Engelhardt fortælle om sin tilgang til kunsten, om arbejdsprocessen, inspirationen og om troen og håbet.

Maja Lisa Engelhardt er en af Danmarks mest betydningsfulde billedkunstnere. Hun har bl.a. udsmykket en lang række danske kirker og er repræsenteret på museer i både ind- og udland.

Fælles middagsmad kl. 11.30

Kl. 12.30 Tilblivelsen af en ny prædikestol ved Karin Lind.

Karin Lind vil fortælle om sin proces med at udforme prædikestolen, lige fra de første overvejelser om opgaven til de tanker, der ligger til grund for prædikestolens endelige udtryk.

Er der et hierarki i kirkerummet? Er en prædikestol et møbel? Har prædikestolen en plads i vores tid?

Hun kommer nærmere ind på, hvordan hun bruger sin kunstneriske faglighed, og hvordan hun forholder sig til at arbejde med kirken som et helt særligt rum. Karin Lind vil også fortælle om betydningen af samarbejder, bl.a. med en møbelsnedker og med menighedsrådet i Munkebjerg kirke.

Karin Lind er født på Als i 1969, bor og arbejder i Græsted, Nordsjælland. Hun er uddannet fra Det fynske kunstakademi 1992-98. Hun har udført flere opgaver i det offentlige rum og udstiller nationalt og internationalt, senest på Sophienholm Kunsthal, Museet for religiøs Kunst, West Projects, Australien og Nordkystens Kunsttriennale.

Eftermiddagskaffe og kage serveres undervejs.

Vi slutter senest kl. 15.00.

Tilmelding og betaling senest mandag 31. januar til kirkekontoret.