Søndag d. 6. februar 2022, Kl. 18:00 til kl. 19:30

Kyndelmisse slår sin knude...

Fakler – levende lys ude og inde. Gudstjenesten er en lysgudstjeneste fyldt med lys og musik. Kyndelmisse betyder lysgudstjeneste og er en gammel festdag i kirken med flere aspekter. Førhen fejrede man de indviede lys, som året igennem skulle bruges i kirken, I dag indvier vi ikke længere lys, men vi takker for, at lyset er kommet til verden.

40 dage er gået siden Jesus blev født – førhen fejrede man, at han nu med sin mor kunne komme i templet, i dag fejrer vi, at Jesus er det lys, der sprænger mørket. Her midt i den lange mørke vinter er det godt at blive mindet om verdens lys.

Kl. 18.15 Æbleflæsk og suppe i menighedssalen

Folkeligt blev det førhen markeret, at vi nu var nået halvvejs gennem vinteren. På landet var det statustid, og forrådet blev gjort op. Det fejrede man med Kjørmes-gilder, som var et sammenskudsgilde, hvor man spiste bl.a. suppe. Derfor var kyndelmisse både lysfest og fællesspisning, og det skal den også være her.

Tilmelding til suppe senest mandag 31. januar til kirkekontoret

Spis sammen