Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoledag

FEB
04

Højskoledag


Dato Lørdag d. 4. februar 2023, kl. 09:00
Sted Østerbæksvej 87, 5230 Odense M
Pris
225 kr.
Højskoledag

Lørdag 4. februar kl. 9.00–15.00 - Højskoledag – Det er ikke til at tro…

Fælles morgenmad kl. 9.00

Vi forstår verden igennem det der kan bevises, og samtidig har vi også en anelse eller en erfaring af, at vi også går til verden med andet end vægte og målebånd. Vi forstår også verden gennem nogle andre kategorier, kategorier som ikke kan bevises, men kun tros. I den forstand er vi alle troende, men hvad så når troen eller tiltroen går på en guddommelig fortælling – en guddommelig instans?

Vi har inviteret forfatter Jens Christian Grøndahl til at fortælle om sin vej ind i kristendommen – sin vej til at blive menighedsrådsformand.

Kl. 9.45 ’Min svage tro’ - fra agnostiker til menighedsrådsformand ved forfatter Jens Christian Grøndahl

Som dreng cyklede Jens Christian Grøndahl alene til gudstjeneste. Siden gled han væk fra alt, hvad der hed kirke og tro. Ansporet af sine nærmeste har han på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen. Han vil fortælle om at være formet af kristendommens historie og føle sig talt til af evangelierne, selv når de modsiger erfaringen og den moderne selvforståelse. Han vil komme ind på ånd, afmagt og friheden ved at slippe kontrollen – fremmedes venlighed og den svære udfordring det er at tage imod og være den svage.

Jens Christian Grøndahl vil gøre brug af sit bidrag – ’Min svage tro’ - i forlaget Eksistensens serie ’Kristendommen ifølge…’ 

Jens Christian Grøndahl (født 1959) er forfatter med et omfattende forfatterskab bag sig, og han har modtaget adskillige priser.  I 2022 udkom ’Fra i nat sover jeg på taget’. Siden 2020 har han været formand for menighedsrådet i Garnisons sogn i København.

Fælles middagsmad kl. 11.30

Kl. 12.30 'Tro og rocksange' Sognepræst Jens Moesgaard Nielsen fortæller og viser videoklip af U2, et af verdens største rockbands.

U2 kan mere end skrive gode sange. De kan også forkynde til tro, til anfægtelse, til eftertanke og ikke mindst give mod. Livet er ikke altid lige let - der er bjerge, der skal bestiges. ja, livet er med forsangeren Bonos ord "en problematisk pilgrimstur". Samtidig med, at livet er tvetydigt og svært, insisterer han på, at der må være en mening, et håb, en Gud at håbe på - og råbe på.

Eftermiddagskaffe og kage serveres undervejs. 

Vi slutter senest kl. 15.00.

Pris: 225 kr. Tilmelding senest mandag 30. januar til kirkekontoret.