×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 9. maj 2019, Kl. 17:00 til kl. 19:00

En lidende hund slår man ihjel af humane grunde; men lægeforeningens etiske udvalg har meldt ud, at det aldrig kan blive en læges opgave aktivt at skulle bibringe et andet menneske dets død. I Holland og Belgien, hvor dødshjælp er legaliseret, er man rystet over udbredelsen af ønsket om at dø, og man taler om at dødslængslen ”smitter” og ser endda begæringer fra børn og unge om hjælp til at afslutte livet. 

Det moderne menneske tænker mere i rettigheder end i pligter. Hvordan forholder vi os til lidelse i et samfund, hvor det gode liv opsummeres i, at du ”fik set det, du ville”? Er menneskets værdighed det samme som værdi, så den er smuldret væk, når vi reduceres til modtagere af omsorg. Findes der en kristen patentholdning om, at vi ikke må tage hånd om livet ved i barmhjertighed at afslutte det? Er død og sygdom naturlig?

Carsten Mulnæs har været sognepræst i 23 år, offentlig debattør om kirkelige spørgsmål og har publiceret artikler om bl.a. dødens teologi og er formand for Tænketanken Eksistensen, der arbejder med et kristent perspektiv på samfundsspørgsmål. 

Tilmelding til kontoret mandag i den uge, arrangementet finder sted. 

Pris
40 kr