• Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 1. februar 2020, Kl. 09:00 til kl. 15:00

“There is a crack in everything…” (Leonard Cohen) – Der er en sprække i alting, det er på den måde lyset kommer ind.

Det er midvinter, og vi kan længes efter lyset. Vi kan længes efter lys i mere end en forstand. Lys er også et billede – et billede på håb – nyt liv – ny begyndelse og i sidste ende et billede på Gud.

Til Højskoledagens formiddag har vi inviteret sognepræst Gudmund Rask Pedersen, som vil lede os til sprækker og revner i Ny Testamente og i litteraturen, hvor lyset kommer ind. Om eftermiddagen har vi inviteret musiker Jeannet Ulrikkeholm, som vil lede os til sprækker og revner i vores danske sangskat.

(Søndag fejrer vi kyndelmisse med en lysgudstjeneste kl. 17.00 med efterfølgende suppe og pandekager i salen.)

Fælles morgenmad kl. 9.00

Kl. 9.30 ”Det sprækker, og det revner, og nyt liv bryder igennem” ved Gudmund Rask Pedersen

Det sker gennem nåleøjer, rådnende kornkerner, gravhuler og nedbrudte menneskeliv. Porøsiteten, afmagten, hører med som en grunddel af det menneskelige. Det Ny Testamente rummer et væld af motiver og fortælling, som kredser om dette og som åbner op for muligheden af ny begyndelse i slutningen. Grundtvigsk sagt: Bevægelsen fra Dødningehjem til De Levendes Land.

Med afsæt i Det Ny Testamente og med udsyn og input fra moderne skønlitteratur vil foredraget som en eksistens-sprække-jagt forsøge at sætte yderligere ord på denne bevægelse.

Gudmund Rask Pedersen er sognepræst i Vær og Nebel sogne ved Horsens. Han har udgivet en række bøger i feltet litteratur & kristendom.

Fælles middagsmad kl. 11.30

Kl. 12.30 ”Lys, glæde og håb i den danske sangskat” ved Jeannet Ulrikkeholm

Musik-foredraget fører os igennem den danske sangskat. Jeannet Ulrikkeholm vil akkompagnere på cello, guitar og lut, og deltagerne er med på fællessang.

Der er sange fra alle tider. Hun vil synge livsbekræftende fredssange, kærlighedssange, fædrelandssange og historiske sange. Der vil undervejs blive fortalt om sangene og deres forfattere – f.eks. om H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, Ellen Heiberg og Tove Ditlevsen. De gennemgående temaer i sangene er lys, glæde og håb.

Jeannet Ulrikkeholm er cand. mag. i fransk og italiensk samt uddannet indvandrerlærer.

Hun har undervist på bl.a. på universiteter, gymnasier, VUC og Folkeuniversitetet. Har udgivet fagbøger og skønlitteratur.

Eftermiddagskaffe og kage serveres undervejs

Vi slutter ca. kl. 15.00

Tilmelding senest 27. januar til kirkekontoret