×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 16. april 2020, Kl. 17:00 til kl. 19:30

Forårets ’eksistens-aftener’ finder sted 12. marts, 16. april og 14. maj, alle aftener torsdage kl. 17-19.30. 

I foråret spørger vi til det gode og det onde i mennesket. Vi spørger til vores selvbillede og vores billede af den anden.

Hvorfor er det sådan, at det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg – for at bruge et citat af Paulus?

Vi er ikke nået én side ind i ”Urhistorien”, der jo fortæller om det at være menneske, før der fortælles om skammen, om sammenligningen, om frygten for ikke at være elsket, om jalousi og om det første drab. Hvordan lever vi med vores grundvilkår som mennesker? Tilmelding til kontoret mandag i den uge, arrangementet finder sted. Pris 50 kr. for ost + et glas rødvin.

Denne aften fortæller Christian Roer Pedersen om "skyld og skam".

Hvordan kan det være, at vi bebrejder os selv, hvis vi har været udsat for en voldtægt? Hvorfor skammer vi os over, at vi drikker for meget? Ja, hvordan kan det være, at vi bliver så fyldt med skyld og skam, at vi bliver lammet og ikke siger noget til nogen? Kort sagt: Hvad sker der, når vi ikke lever op til vores egne og samfundets idealer? 

Christian Roar Pedersen vil udforske begreberne skyld og skam. Hvordan kan vi sætte ord på det svære og forlade tanken om, at vi kan reduceres til det, andre har gjort mod os eller det, vi gør mod andre? 

De bibelske fortællinger hjælper med et nyt syn på menneskelivet. Vi kan nå derhen, hvor vi ikke er vores sygdom eller det, der er overgået os. Og det hele starter med Adam og Eva, der står nøgne i Edens Have. 

Christian Roar Pedersen er sognepræst i Hals og Hou i Nordjylland, har en specialuddannelse i sjælesorg og er en aktiv stemme i debatten om seksuelle overgreb, skyld og skam.


Pris
50 kr.