×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 5. oktober 2019, Kl. 09:00 til kl. 16:00

Livsbekræftende rejse mod døden… – om håb og opstandelse

”Gud, jeg skal også herfra” – dette kunne være en sætning fra forårets Eksistens – Ost & Rødvin, men det er ord fra skuespiller Hans Rønnes kommende soloprojekt på Svalegangen i Aarhus: ”Det begynder at blive koldt om fødderne”. Hans Rønne giver en publikumsprøve på denne forestilling. Forestillingen spørger: hvad vil det sige at dø? Er det ren biologi og evig glemsel, eller er der mere derude, derinde eller deroppe? Her tager præsten Povl Götke så over og udfolder kristendommens tale om håb og opstandelse.

Fælles morgenmad kl. 9.00

Kl. 9.30 ´Det begynder at blive koldt om fødderne´ ved Hans Rønne

Stykket er ikke nogen sygdomshistorie. Det er derimod et forsøg på – uden berøringsangst og forhåbentlig med god plads til humor – at sætte nogle ord på det uigenkaldelige, men temmeligt tabuiserede livsvilkår at vi skal dø; velvidende at det for mange af os er forbundet med både smerte og angst.

Fælles middagsmad kl. 11.30

Kl. 12.30 ´At blive født på ny – om håb og opstandelse´ ved Povl Götke

Mætte og uden for megen dødsangst bliver ordet givet til Povl Götke. Kristendommen handler om håb og opstandelse, siger han. Som kristne burde vi derfor omvende os og kigge fremad, ind i en åben fremtid. Med inspiration fra Helligånden er det vores fælles opgave at finde ud af, hvad det er for en verden, vi vil give videre til vores børn og børnebørn og oldebørn og tipoldebørn.

Men vi fristes ofte til at skue tilbage fremfor fremad. Det gælder også kristne. Men sådan burde det ikke være! …

Povl Götke er lic.theol. (ph.d.), fængselspræst på Søbysøgård og udviklingspræst i Vollsmose.

Eftermiddagskaffe og kage serveres undervejs.

Vi slutter ca. kl. 15.00.

Tilmelding senest 30. september til kirkekontoret.

Pris 200 kr.