Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Eksistens - Ost & Rødvin

NOV
11

Eksistens - Ost & Rødvin


Dato Torsdag d. 11. november 2021, Kl. 17:00 til kl. 19:30
Sted Østerbæksvej 87, 5230 Odense M
Pris
50 kr.
Eksistens - Ost & Rødvin

Dette efterår har et nyt tema, som to foredragsholdere vil komme med oplæg til. Der er afsat god tid til, at vi kan tale med hinanden i mindre grupper om emnet over lidt ost og et glas rødvin.
Tilmelding til kontoret senest mandag i den uge, arrangementet finder sted. Pris 50 kr.

Identitet

Der er en debat i disse år om, hvad og hvem der definerer, hvem vi er – hvor får du og jeg vores identitet fra? I denne debat ligger også en diskussion om magt og krænkelse. I efterårets to ’Eksistens – ost & rødvin’ vil vi prøve at få en klarhed over denne debat, som i medierne synes meget polariseret. Hvorfor tales der pludseligt så meget om identitetspolitik, - hvad er det nye? – har vi mennesker ikke altid forholdt os til, hvem vi er og hvorfor? – eller er der noget her, som kan få os til at se på os selv og verden på en ny måde? Hvad har kristendommen og kirken at bidrage med i denne debat – hvilke kristne forestillinger kunne bygge bro over positionerne i debatten?

”Normal er en butik...” – om kristendom og identitet
ved stiftskonsulent Birgitte Stoklund Larsen

Spiser du kød eller spiser du ikke kød? Er du mand eller kvinde? Hvid eller brun? Identitet handler ikke længere kun om, hvad der er givet i kraft af køn, biologi eller nationalitet, men om hvem man vil være, og hvordan man vil definere sig selv. Nogle kritiseres for at være blinde for deres egne privilegier, andre for altid at være parate til at blive krænkede.

Identitetspolitiske diskussioner fokuserer på det, der adskiller os fra hinanden, individuelt, i grupper og samfund. Hvad betyder det for sansen for det almene, dét der samler os? Og hvor har kristendommen noget at byde ind med i identitetsdebatten?

Birgitte Stoklund Larsen er tidligere generalsekretær i Bibelselskabet, men fra 1. oktober bliver hun stiftskonsulent i Helsingør Stift. Birgitte Stoklund Larsen er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet. Hun har en grundinteresse for, hvordan kristendommen kan være relevant i det moderne samfund.